maanantai 28. syyskuuta 2015

Puuttuneen ikkunan asennus

Aikanaan oven vierestä jäi asentamatta pystyikkuna, joka tuo vähän valoa eteiseen. Nyt oli saatu "leikattua" seinään sen mentävä aukko ja saatu se asennukseen, eli nyt ikkuna-asennus on kauttaaltaan valmis, joskin smyygilaudat ja pellit puuttuvat ympäriltä.

Maalaustöitä oli tehty viikonloppuna eteepäin ja ne jatkuvat ilmeisesti tänään. Muuten timpuritöitä tehdään yhden miehen voimilla eteenpäin - joskin siinä ei ole mitään uutta, tämä yksi timpuri on tehnyt varmaankin 85% kaikista timpuritöistä yksin - hyvin ammattitaitoinen kaveri kaikkiaan. Timpureiden piti saada hommat valmiiksi viimeistään tämän viikon alussa, mutta näyttää siltä, että menee ilmeisesti vielä ainakin ensi viikko heiltäkin töiden parissa. Osin tämä johtuu puuttuvista materiaaleista (märkätilojen levyt ja terassilaudat) ja osin siitä, että he tekevät jo osin töitä toisen kohteen parissa Espoon puolella.

Työmaalla on myös vielä kohtuullinen sotku raivattavana. Rakennusjätteen lisäksi paikalla on myös ylijäänyttä tavaraa aika paljon ja toki on siellä vielä asennukseenkin menevää tavaraa (smyygit, etuterassin pellit, terassirakenteet). Toivottavasti nämä saadaan hiljalleen järjestykseen, jotta saataisiin maalämpöporaus ja pihatyöt eteenpäin. Seuraillaan näidenkin etenemää, mutta me olemme sellaisen kymmenen viikon päässä muuttopäivästä, eli aika käy kortille ja hyvä niin.


Ostimme myös syksyn ALEsta vielä muutamat kuuset istutukseen pihalle, katsotaan jos ne lähtisi ylärinteessä kasvamaan, näiden pitäisi ainakin olla kestävää ja aurinkoa sietävää sorttia. Testataan. Maaperä on vain aikamoisen haastava, mutta katsotaan miten käy.

Uusi ikkuna:

Kuuset:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti