torstai 10. syyskuuta 2015

Postia New Mexicosta

Tänään tippui postissa talon numerokyltti (tai siis 1 x numero ja 1 x kirjain), nämä saapuivat kaukaa New Mexicosta asti. Bongasin Turun Sanomissa pidetystä rakennusblogista vinkin Great River Companyn tekemistä kylteistä ja päätin tarttua täkyyn. Postikulut olivat hämmästyttävän pienet, noin 10$ - toisaalta eipä nämä paljoa paina. Kyseessä on jokin pieni yritys joka itse näitä valmistaa (eli made in the USA tuote), mutta nettikaupan toimivuus ja toimitusnopeus olivat todella loistavia. Mieluusti olisi ottanut vähän korkeammatkin, mutta päädyttiin nyt ~21cm korkeisiin.

Talolla työt etenevät koolauksien kanssa, alakerta on märkätiloja lukuunottamatta valmis ja yläkerrassa ollaan jo päästy mukavasti eteenpäin. Kuten vähän uumoiltiin, niin ikkunoita ei ehditä tällä viikolla laittamaan, vaan ne pääsevät viimein - kolmen kuukauden tontilla jököttämisen jälkeen - kiinni taloon ensi viikon alussa. Ikkunat tulevat viemään talon ulkonäköä taas reilusti valmiimpaan suuntaan.

Tapasimme myös kirjoitetun mukaisesti Siklan kanssa ja kävimme läpi avoimia asioita. Edelleen jäi asioita avoimiksi, seurataan tilannetta. Yleisesti tässä näkee sen hankaluuden, kun yhteyshenkilöt vaihtuvat useampaan kertaan projektin aikana, haastavaa se on varmasti molemmin puolin, tietokatkosten ja väärän informaation riski kasvaa aikamoisesti.

Alla parit tunnelmakuvat:

New Mexicon lähetys:

Alakerran kattoa keittiön ja ruokatilan kohdilta:

Yläkerran kattoa:

Yläkerran seinärakenteita porrasaukosta kuvattuna:

Kattoa alakerrasta, ulko-ovelta olohuoneeseen päin:

Ja pakollinen tunnelmapala, kotikylän joukkue palaa tänään liigaan 25 vuoden tauon jälkeen. Voi kyyti olla kylmää, mutta on se silti hieno juttu:

3 kommenttia:

 1. Onpas hieno talon numero! Tosi tyylikäs. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno talon numerointi! Jostain tuollaisesta itsekin haaveilisin, mutten ole varma hyväksytäänkö sitä täällä Espoossa, kun jopa numerokyltistä on annettu tarkat mitat ja ohjeet.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos. Tosiaan hienot numerot, toki hieman harmitti tuo koko. Olisi voinut hyvin ottaa vähän isommatkin, mutta toisaalta hinta olisi noussut aikamoisesti. Toki olisi voinut ottaa numeron isommalla ja kirjaimen pienemmällä, mutta näillä mennään.
  Meillä on vanhan asuinalue ja hyvin vapaa kaava, joten tämän tyylissä asioissa siitä on hyötyä. Tosin vaikka kaava on vapaa kaikista värimääritteistä yms, niin kaupungilla toki tuntui esteettiseen puoleenkin mielipiteensä olevan lupakäsittelyn aikana.

  VastaaPoista