tiistai 27. lokakuuta 2015

Viikko nelkyt-neljä

Uusi viikko ja uudet kujeet, sisustajat ovat pääseet kunnolla hommiin. Kuten jo kirjoitin, niin työstössä on kuivien tilojen laatat sekä vesieristys. Haastettakin toki löytyi heti, valettu lattia ei ollut täysin tasainen, erityisesti eteisessä oli aika paljon heittoa. Joten sisustajan joutuvat tekemään lattiaan tasoitusta ennenkuin voivat laittaa laatat, koska meidän 60x60 laatta ei anna epätasaisuutta anteeksi. Mutta kuulemma ihan normaali tilanne näissä hommissa. Ja he olivatkin jo saaneet ison osan laatoista laitettua.

Timpurit olivat myös saaneet etuterassin pääasiassa valmiiksi ja työstivät takaterassia sekä parveketta. Etuterassilla tuli meille jonkinlainen valvontavirhe, me luulimme että sille tulee vain normaalit kaiteet ja rimoitus, mutta siihen tuleekin nyt kapeat seinäkkeet molemmin puolin terassia, joka verhoillaan samalla tavaralla kuin koko talo. Eipä siinä, sehän voi olla hienompi versio kuin mihin olimme varautuneet, jotenkin tuo oli vain mennyt lopullisista kuvista täysin ohi. Mutta testaillaan sitten tätä vaihtoehtoa.

Maatyöt alkavat sitten torstaina, ja silloin pitäisi myös pitää palaveria tontilla, jotta saadaan katsottua kokonaisuus läpi. Yksi haaste on se ammottava aukko tielle päin, pensasaita meni rakennusvaiheessa matalaksi, vaikka se piti säilyttää. Nyt ei enää voi talvea vasten istuttaa mitään ja toisaalta havuaita, jonka haluaisimme vie vuosikausia ennenkuin se toimii aidosti näkösuojana. Vaihtoehtoina on rääpiä jäljellä olevat pensasaidat kokoon tien vierelle, repiä tienvierusta täysin tyhjäksi sekä istuttaa keväällä havut tai sitten tilata siihen aita. Katselin aitojen hinnastoja tuossa läpi ja pyysin muutamat tarjouksetkin. Pitää tätäkin nyt vielä pohtia, itse halusin budjettisyistä säilyttää vanhan pensasaidan, mutta se meni vähän haastavaksi.

Keskustelimme myös aikataulusta ja hyvältä näyttää! Muutto voisi olla 7.12 alkavalla viikolla. Eli n. 1½ kuukauden päässä. Aika hienoa. Sisustajat kertoivat olevansa valmiita jopa marraskuun loppuun mennessä, kun keittiötavarat tulevat 10.11. Mutta sitten kun vielä on heidän jälkeensä LVI -ja sähkötöitä tulossa, niin talo ei ihan marraskuun loppuun ehdi valmiiksi - harmi, tarvitsee joulukuussa vielä maksaa tilapäiskämpästä vuokraa. Mutta toisaalta kokonaiskuvassaan aikataulu on paljon paremmalla tolalla, kun timpuritöiden alkaessa näytti ja pääsemme jouluksi uuteen kotiin, joten eipä siedä valittaa.

Ja sitten kuvakattausta:

Talon eteläsivu käytännössä lopullisessa ulkoasussaan (pihasauna tulee tuohon pressun takana olevalle tasatulle alueelle):

Etuterassi, eli nuo harmaat pylväät jäävätkin seinäkkeiden sisään, jotka rakennetaan molemmille puolille. Saas nähdä miltä ne näyttävät valmiina:

Laatat asettumassa käytävässä ja portaikon alatilassa:

Ja toinen kuva laatoista, myös keittiön välikkö oli jo laatoitettu:

Tässä pähkinää pihatöihin, jollain tämä pitäisi laittaa umpeen... mutta millä:

Ainiin ja hankittiin kuvan roskakatos, oli mukavasti jo oikeissa väreissä ja siinä on sama kattopelti kun meidän talossa. Sen kunniaksi tein tänään jo HSY:n kanssa jätehuoltosopimuksenkin:


2 kommenttia:

  1. Moikka! Ei nähty viikonloppuna messuilla?! Oletteko millaisista aidoista kysynyt tarjousta? Meillä vähän samaa mietinnässä, mutta lauta-aidat on ilmeisesti aika hintavia. Onko sinulla käsitystä vinyyliaidoista? Törmäsin googlatessa sellaiseenkin vaihtoehtoon, mutta en ole ehtinyt enempää asiaan perehtyä. Yhdellä tutulla on komea valaistu aitamateriaali, eli tarjontaahan kyllä taitaa riittää tälläkin saralla :) budjetista riippuen toki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve! Ei viitsitty tulla messuilemaan, kun on sen verran pitkälti kaikki jo kasassa. Ilmeisesti te olitte siis Siklan kojulla kertomassa kokemuksista. Jätettiin aita tällä erää hankkimatta ja pienellä riskillä lämmintä viikonloppua vasten istutetaan siihen nyt sitten vielä kuusen taimia - viljelijän mukaan pitäisi vielä lähteä kasvamaan, mutta sehän nyt sitten nähdään. Aidoissa oli aika paljon hintaeroja, mietittiin ehkä vakavimmin valmiita elementtejä esim netraudasta saa Kruunuaitojen elementtejä nyt 51€/kpl (1m korkeita, 2m leveitä) ja ne tarvivat toki sitten pylväs/jalka-paketin erikseen (korkeutta tulee yht 1,2m). Mutta se on nyt ainakin jäissä, katsotaan aluksi mitä kuusille käy. Vinyyliaidasta pyydettiin myös yksi tarjous ja se oli puuaitaa noin tuplasti kalliimpi, mutta toki käytännössä hoitovapaa. Mutta jäi se kyllä nyt väliin, budjettisyistä :)

      Poista