maanantai 31. elokuuta 2015

Seiniä pukkaa

Sisällä työt etenevät väliseinien rakentelulla. Kuvista on vaikea sitä hahmottaa, mutta itselle tilat ja tulevat huoneet avautuvat nyt hyvinkin selkeästi, ja talon ylipäätään hahmottaa taas astetta paremmin.

Mukaan oli eksynyt myös yksi ylimääräinen seinä keittiön eteen, kalustekuvat yms ovat piirretty avokeittiölle ja pohjakuva sen mukaan kuin siinä välissä olisi ollut puolikorkea "seinäke". Monesti ollaan kyllä infottu, että avokeittiö on tulossa, mutta jonkin informaatiokatkon vuoksi seinä siihen oli rakentunut. Mutta hyvä että asia huomattiin nyt, eikä vasta sitten kun levytykset olisivat olleet valmiina. 

Työt jatkuivat koko viikonlopun, timpureilla on noin kaksi viikkoa aikaa saada oma osuutensa valmiiksi ja viikonloppuna heillä oli kiire saada seinärungot kokoon, koska sähkömiehet tulevat tänään aloittamaan työt kohteessa. Pakko edelleen nostaa meidän päätimpurille hattua, kova on työmoraali ja laatukin pysyy hallussa kovista työtunneista huolimatta. Heillä on uusi (ilmeisesti Sikla) kohde alkamassa syyskuussa ja senkin takia on kiire saada meidän kohteen työt loppuun, kun taivastelin hänelle hänen työkuormastaan, hän vain totesi että on ajatellut sitten lepäilevänsä talvella. 

Tällä viikolla edetään seinärunkojen sekä koolauksien ja sähkötöiden kanssa. Ensi viikolla pitäisi sitten mennä jo ikkunat kiinni runkoon, sitä on odoteltu! Sitten on myös piha sen verran tyhjänä kaikesta roippeesta, että myös pihatöiden tekeminen tulee mahdolliseksi. Meillä on toive, että ne saataisiin tehtyä syyskuussa, mutta katsotaan miten homma natsaa, sen aikataulua ei ole vielä vahvistettu. Tässä on muutenkin muutamia avoimia asioita roikkunut pöydällä jonkin aikaa, jotka pitäisi saada pian vahvistettua, koska ilmoitettuun valmistumiseen on enää 3½ kuukautta aikaa.

Eteisestä terassia kohden kuvattuna:

Ja olohuoneesta ulko-ovelle, vasemmalla siis seinärunko joka pitää repiä alas, oikealla jäykistävä väliseinä jonka taakse portaat jäävät (ellemme löydä siihen jotain muuta rakenteellista ratkaisua):
 

5 kommenttia:

 1. Seinien valmistuminen on kyllä hienoa, alkaa hahmottaa tiloja ihan eri tavalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, joskin osan tiloista selkeämmin ja osa jäi vielä vähän kysymysmerkiksi, toki tuo ylimääräinen seinäkin nyt hieman hämäsi erityisesti olohuone/keittiö/ruokailutila alueen hahmottamista. Kyllä se siitä viimenään selkiytyy kun levyt menevät seiniin kiinni :)

   Poista
 2. Kovin on tutunnäköistä :)

  Kuulostaa, että tuolla työtahdilla teidän kohde valmistuu jo ennen meitä... Milloinkas teillä olikaan luovutus?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinällään tietää, että näyttää tutulta, kun samalta firmalta ollaan talot ostettu :) Aikataulu-välilehti näytti hävinneen Hanskasta (toimitus huomauttaa: Hanska on Siklan kohdehallintaan käytettävä nettisovellus/käyttöliittymä), mutta ennenkuin se hävisi sieltä, niin luovutusviikoksi luki 50. Eli tässä on sillä mielellä ostettu lukaali, että oltaisiin jouluna kotona ja se olisi loistava juttu. Meillä on nyt ollut hyvä kirivaihde päällä, kun maatöiden päättymisen ja timpuritöiden alkamisen väliin jäi muutama viikko pysähdystä. Mites teidän aikataulu?

   Poista
  2. No niin oli näköjään häipynyt meiltäkin :) Pitäisikö huolestua...
   Meidän muuttopäivä on marraskuun puolessa välin.

   Poista