torstai 30. heinäkuuta 2015

Aikataulua osa X ja muuta sälää

Follow my blog with Bloglovin


Kävimme toimittajan edustajan kanssa palaverin tontilla sekalaisista asioista. Listalla oli paljon juttuja - isoja ja pieniä. Suurin juttu oli aikataulu ja sen osalta saimme sen tietoon mitä halusimmekin, eli kaikki on nyt aikataulutettu niin, että talo valmistuu jouluksi - aikataulutuksen mukaan viikolla 51. 

Mutta samassa kävi selväksi, että aika pitkälti on nyt kulutettu toleranssit pois, vaikka sisustustöiden aikataulussa oli vielä varaa, niin työmaa ei saa nyt pysähtyä tai jäädä jälkeen, jotta tuo aikataulu pitää. Harmi, että siinä vesiliittymien aikataulutusvirheissä meni se muutama viikko kankkulan kaivoon. 

Nyt pitää saattaa timpurityöt valmiiksi ja betonirekka on tilattu valujen tekemistä varten viikolle 33, tällöin talon on oltava kunnolla säältä suojassa. Ja timpuritöiden pitäisi olla valmiina kokonaisuudessaan elokuun loppuun mennessä. Itsehän ei sitä maallikkona ollut ajatellut, että betonien kuivuminen vie runsaasti aikaa ja sanelee paljon projektin seuraavista vaiheista. Kuivuminen vie jopa 2-2½kk, kun sitä ei vielä ihan kesäksi saatu kuivumaan. Kuivumisen aikana hanketta saadaan toki tehtyä eteenpäin, mutta sisätöihin ei voida kunnolla ryhtyä ennenkuin valut ovat kuivuneet.


Ja valut nimenomaan monikossa, yläkerran lattiaankin tulee ~6cm valu, niin ei sitten kaikki kopina kuulu yläkerrasta alakertaan yms. Tämä oli yksi hyvä juttu Siklan toimitussisällössä pohjarakenteen lisäksi.

Portaiden asennukseksi on nyt varattu viikko 44 ja pihatöitä olisi tarkoitus tehdä syyskuussa, kun materiaalit on saatu pois jaloista. Niistä sitten lisää myöhemmin.

Hyvä fiilis jäi tapaamisesta kaikkiaan.

Aluskate siellä oli jo melkein valmiina, mutta unohdin ottaa siitä kuvan. Joten laitetaan tähän vaikka kuva numerokyltistä, joka ajateltiin hankkia talon kylkeen.

Käväisin ruokatunnilla yhden kuvan ottamassa aluskatteen tilasta... Siitä nyt otos tuossa alla, myös ensimmäinen tuulensuojalevy oli asennettu ja lisää oli kiinnityksessä (huom! rakennusmiehen ergonominen työasento tähän liittyen)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti