keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Long time - no blog

Ei ole ollut suuremmin päiviteltäviä asioita blogiin, mutta sitten viime kerran luovuimme kaupungin tarjoamasta tontista, vaikka se suuresti houkuttelikin. Ongelma oli siinä, että rakennusmääräykset olivat hyvin tiukat ja rakentaa olisi pitänyt koko kerrosala 180m2, joka oli myös vähän liikaa. 

Talomme osalta keskeneräiset asiat ovat viekä keskeneräisiä, eli edelleen nyt alkuun on tarkoitus saada se ulkomaali kuntoon ja sitten päästä pihatöihin. Ulkomaalauksen toimittaja on valittu Siklan kautta ja nyt sitten odotellaan aikataulun varmistumista.


Pihan osalta on sen verran edistystä, että tartuttiin Bauhaussin sensaatiopäivien timanttituija tarjouksiin ja istutettiin naapureiden kanssa tonttien väliin niistä aita. Maksoivat 39,9 euroa/5kpl. Mutta muuten ne isommat jutut, kuten nurmikko jne odottavat maalaustöiden valmistumista. Ja pihaa ja pintavesiä tarvitseekin miettiä sitten tarkkaan, maa on talven aikana painunut, eli se ei enee mene sellaiseksi liejuksi. Mutta toistaalta lätäköt kasaantuvat nyt kovettuneet maan päälle, vedet pitää saada johdettua paremmin - ei tuossa mikään nurmikko kasvaisi.

Se on myös todettava, että ensimmäinen sähkölasku asumisen ajalta tuli. Lämmitys -ja käyttösähkö jäivät talvikuukausilta (tammi-maalis) keskiarvoltaan alle 170 euroon per kuukausi. Se on oikein hyvä lukema, kun taloussähköä meillä kuitenkin kuluu reilusti. Maalämpö toimii siis erinomaisesti kaikin puolin.

Tässä tämä, päivitellään taas tilannetta kun nuo työt saadaan eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti